Να ζητήσουμε ευρωπαίο διαμεσολαβητή για το σκοπιανό

119

Ο κ.Νίμιτς είναι αναξιόπιστος διαμεσολαβητής, ως μισθοδοτούμενος από τον Σόρο…
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται χωρίς την αναγκαία συνεννόηση με τα άλλα κόμματα…
Γράφει ο  ΝΙΚΟΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΤΟΣ

Το σκοπιανό πρόβλημα απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και δικαίως, διότι η όποια συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα και τα συμπαρομαρτούντα, ανάλογα με τη μορφή της συμφωνίας, ενδέχεται να συνδεθεί με το μέλλον της χώρας μας, το οποίο, αν δεν δώσουμε την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις παρούσες διαπραγματεύσεις, ενδέχεται να έχουμε σοβαρές περιπέτειες στο μέλλον. Για το λόγο τούτο αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ για τρίτη φορά  στο θέμα αυτό, για να επισημάνω και τονίσω τις ενδεχόμενες δυσμενείς συνέπειες μιας μη πλήρους εθνικής συμφωνίας, δηλαδή μιας συμφωνίας η οποία δεν θα διασφαλίζει απόλυτα και για πάντα τα ελληνικά συμφέροντα και θα αποτρέπει απρόβλεπτα προβλήματα. Είναι λάθος η επίκληση του 2008 και του Καραμανλή, ο οποίος πάλεψε με τα λιοντάρια και τα νίκησε με ομόφωνη απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ. 

Η ιστορικότητα της Μακεδονίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική, ιστορικά, εθνολογικά, γεωγραφικά, πολιτισμικά και τόσα άλλα. Κανείς, ούτε και οι ίδιοι οι σκοπιανοί, δεν το αμφισβητούν. Έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω στοιχεία, με πλήρη και αδιαμφισβήτητη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση. Έτσι θεωρώ ότι στο σημείωμά μου αυτό δεν θα πρέπει να επιχειρήσω να προσθέσω άλλα, έστω και καινούργια. Θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω συμπληρωματικούς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί καμιά ονομασία με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του, πέραν και πάνω από εθνικιστικές εξάρσεις και τους μέχρις ώρας συνήθεις λόγους. Για να μη θυμηθούμε την δήλωση του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων Κίρι Γκλικοροφ το 1992, ότι είναι οι Σκοπιανοί είναι λάθος και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Όνομα κράτους, θα είναι αυτό που θα συμφωνήσουμε να φέρει το κρατίδιο αυτό των Σκοπίων, όποτε αν ο όρος Μακεδονία θα περιέχεται στην ονομασία του, ασχέτως αν τελικά θα μείνει ή όχι μόνο το Μακεδονία, το Μακεδονία θα ακούγεται διεθνώς, χωρίς να γίνεται καν γνωστό ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ελλάδος. Για τον ίδιο αυτό λόγο σήμερα τα Σκόπια, εκτός των λεγομένων μεγάλων δυνάμεων για δικούς τους πολιτικούς λόγους,  έχουν αναγνωριστεί από τόσα πολλά κράτη με το λεγόμενο συνταγματικό τους όνομα, θεωρώντας ότι, δεν τους απασχολεί το όποιο όνομα και αν έχουν, διότι η Ελλάδα δεν φρόντισε εγκαίρως να εξηγήσει στα κράτη αυτά και πριν ανακοινώσουν την αναγνώρισή τους: πρώτον, όλους τους λόγους για τους οποίους η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και απλά σφετερίζονται το όνομα, για να δρέψουν την δόξα του ονόματος τουλάχιστον και δεύτερον, και ίσως σημαντικότερο, τις διεκδικήσεις τους επί των  ελληνικών εδαφών, από την Μακεδονία του «Αιγαίου», όπως με περίσσιο θράσος και ανείπωτη αναίδεια και ξεδιαντροπιά, προσδοκούν, κάτι που δυστυχώς για μας, δεν το κρύβουν αφού περιέχεται ακόμη και στο Σύνταγμά τους. Είμαι βέβαιος ότι σε μια διπλωματική εκστρατεία, κυρίως αναλύοντας τα πιο πάνω στοιχεία, όλα τα κράτη τα οποία δεν είχαν ίδιον λόγο και συμφέρον, όπως π.χ. η Τουρκία, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα τους πείθαμε να μην τα αναγνωρίσουν με το Συνταγματικό τους όνομα. Συγχωρείστε με, αλλά δεν βγαίνει από τα χείλη μου ούτε από την γραφίδα μου να αναφέρω αυτό το τόσο δοξασμένο ελληνικό όνομα σαν σκοπιανό! Επομένως είναι τελείως διαφορετικό ο όρος Μακεδονία να περιέχεται στο όνομα ενός κράτους, το οποίο θα ακούγεται παντού και πάντα, σε αντιπαραβολή με την ελληνική Μακεδονία, που είναι μια περιοχή στα βόρεια της Ελλάδος, που δεν θα ακούγεται ποτέ και από κανέναν!

Ο αλυτρωτισμός που ακούγεται, ότι έχουν στο μυαλό τους τα Σκόπια, είναι τελείως λάθος χαρακτηρισμός, διότι, όπως αναφέρεται και στο λεξικό Μπαμπινιώτη, «Αλυτρωτισμός είναι η πολιτική και ιδεολογική κίνηση, με την οποία επιδιώκεται η απελευθέρωση υπόδουλων ομοεθνών με παράλληλη ανάκτηση των εδαφών στα οποία ζούν» ή στην δεύτερη εκδοχή: «(κακόσημο),η εθνικιστική πολιτική που εκμεταλλεύεται την ύπαρξη ομοεθνών μειονοτήτων σε γειτονικά κράτη για την προβολή εδαφικών διεκδικήσεων». Θα είναι λοιπόν η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, αν δεχθούμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, είτε υπόδουλοι σκοπιανοί, είτε σκοπιανή μειονότητα!  Ας μην ξανακουστεί λοιπόν η έκφραση «αλυτρωτισμός» για τα Σκόπια! Ας υποθέσουμε τώρα ότι έγινε μια πολύ σωστή συμφωνία με συνθετικό όνομα erga omnes, που περιέχει τον όρο Μακεδονία και εξαλείψαμε όλα εκείνα τα επίμαχα στοιχεία τα αναφερόμενα αμέσως ή εμμέσως στη «μακεδονική» τους καταγωγή. Το μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι ότι τι μας εξασφαλίζει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα βρεθεί η ευκαιρία δεν θα επανέλθουν, αποκαθιστώντας όλα αυτά που τώρα θα αφαιρεθούν; Στο μεταξύ όλος ο κόσμος θα γνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία, έστω και με κάποιο προσδιορισμό, αν εμείς τότε εκπλαγούμε και ζητήσουμε εξηγήσεις, ποιον θα πείσουμε δεν είμαστε τουλάχιστον υπερβολικοί; Θα τρέχουμε και δεν θα σώνουμε, που λέει και ο λαός! Δεν είναι και αυτός ένας σοβαρός λόγος να μη δεχθούμε στο όνομά τους τον όροΜακεδονία ή παράγωγό του; Ένα μεγάλο όχι λοιπόν!

Δεν βλέπω ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί η εξάλειψη όλων των πιο πάνω αναφερομένων στοιχείων, διότι η τροποποίηση του Συντάγματος για να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία, πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα στα Σκόπια, που δεν φαίνεται πιθανό να εγκριθεί από τα φουσκωμένα μυαλά των Σλάβων των Σκοπίων. Χώρια που διακρίνω δυσκολίες να συμφωνήσει η κυβέρνησή τους σε όλα αυτά που είναι αδήριτη ανάγκη να διορθωθούν στο Σύνταγμά τους, ώστε να μην υπάρχει μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα και μερικά ακόμη αναγκαία στοιχεία και ασφαλώς το όνομα. Για να καταστεί δυνατό να βρεθεί ο ούριος άνεμος συμφωνίας, θα αντικρούονται οι δικές μας προτάσεις με τα δικά τους επιχειρήματα, έστω και έωλα όπως μέχρι τώρα και θα χρειαστεί η διαμεσολάβηση, θα έλεγα η σθεναρή προτροπή του διαμεσολαβητή! Μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι ο κ.Νίμιτς είναι διατεθειμένος ή ικανός να πιέσει τα Σκόπια να τα δεχθούν όλα αυτά; Όταν πριν ακόμη την συνάντηση των εκπροσώπων, μας ανακοινώνει ότι ο όρος Μακεδονία πρέπει να υπάρχει; Διότι λέει στο μακρινάρι FYROM, υπάρχει ο όρος Μακεδονία1 Είναι αυτός λόγος; Είναι αυτός αντικειμενικός κριτής; Δυστυχώς δεν είναι και αυτό είναι πρόβλημα! Τι πρέπει να γίνει; Να αλλάξει ο διαπραγρατευτής! Να ζητήσει η κυβέρνηση να αλλάξει ο, έμμισθος από τον Soros, διαμεσολαβητής του ΟΗΕ! Mας πληροφόρησε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάζης σε μία τηλεοπτική συνέντευξη ότι, «Ο κύριος Νίμιτς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ‘CDRSEE‘ το οποίο κέντρο χρηματοδοτείται από το γνωστό ‘Open Society Fund Macedonia’ του κύριου Σόρος και το οποίο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και ..  χρηματοδοτείται και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης…» και όλοι αυτοί γενικώς τώρα συζητάνε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Προκύπτει αναπόδραστα πλέον ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τον κ.Νίμιτς και γιαυτό ζητάμε ένα Ευρωπαίο για διαμεσολαβητή». Επομένως οφείλουμε να ζητήσουμε Ευρωπαίο διαμεσολαβητή που θα τον ορίσει, είτε ο νέος γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ο κ.Γκουτιέρες, είτε να τον  ορίσει η Επιτροπή της Ε.Ε., ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει την ιστορία του κάθε ενός και να είναι κατά τα δυνατό αντικειμενικός και ασφαλώς να αντιληφθεί ότι τα Σκόπια καίγονται και οφείλουν να βρούν τρόπο να συμφωνήσουν με ην Ελλάδα.  Άλλωστε τα Σκόπια είναι οι παραβάτες, οι σφετεριστές του ονόματος και δεν είναι δυνατόν να τους συμπεριφερόμαστε με επιείκεια, για να μην πώ με φόβο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, διαπραγματεύεται λέει, ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, χωρίς να έχει συνεννοηθεί προηγουμένως με τους αρχηγούς, τουλάχιστον, των υπόλοιπων κομμάτων της βουλής, σε μια κοινή γραμμή πάνω στην οποία θα διαπραγματευτεί! Αντιθέτως ψάχνει τρόπους να επιτεθεί κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση με απαράδεκτο τρόπο και ανόητα, αν όχι ύποπτα επιχειρήματα. Γιατί; Μήπως έχει αποδεχθεί ήδη μια συμφωνία, κατόπιν εντολών που συνήθως τις δέχεται αδιαμαρτύρητα και απλά μας δουλεύει όλους; Απεύχομαι να υπάρχει μια προσυμφωνημένη λύση, κατόπιν εντολών, με την οποία, ο συμβιβασμός που θα μας παρουσιάσει, μετά από δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις, σκληρές όπως αυτές του 2015, θα είναι μια καταστροφική συμφωνία, επιβεβαιώνοντας τις σκοπιανές βαθύτερες βλέψεις. Εύχομαι να κάνω λάθος!!!

e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com