Brexit: Οι Τόρις θα στηρίξουν τη συμφωνία με ΕΕ αν παραιτηθεί η Μέι

107

Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση «αν πει πότε παραιτείται», γράφει η εφημερίδα The Times.

Οι Τόρις πιστεύεται ότι έχουν απαιτήσει από τη Μέι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος για να αμβλυνθεί η αντίσταση στο σχέδιό της για το διαζύγιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Brexit, την 29η Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να καλμάρει την κατάσταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που επιδιώκουν το Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά, προσθέτει η εφημερίδα.

Σολτς: Το Brexit θα πλήξει όλους τους εμπλεκόμενους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξει όλους τους εμπλεκόμενους αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η συμφωνία για το Brexit που επικυρώθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ θα θέσει τα θεμέλια για μια καλή εξέλιξη.

Οι δηλώσεις του Σολτς, όπως θυμίζει το ΑΠΕ, έγιναν μία ημέρα αφού οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι το πακέτο που συμφώνησε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι η καλύτερη που θα λάβει η Βρετανία, σε μια προειδοποίηση προς το βρετανικό κοινοβούλιο να μην την απορρίψει.