Το κινητό σας και τα μάτια σας!

189

Του Θανάση Φροντιστή*

     Εκτός αν συνέβη το τελευταίο 24ωρο και δεν το γνωρίζω, θεωρώ ότι επίκειται η τεχνική βελτίωση των κινητών ώστε να καταστούν… αδιάβροχα! Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα ορισμένων κυριών (κυρίως…) που είναι υποχρεωμένες να… τα στερούνται κατά το κολύμπι στη θάλασσα αλλά και κατά το μπάνιο τους  στο σπίτι. Όλες τις άλλες ώρες το κινητό είναι η προέκταση όλων μας. Έχει εξελιχθεί αυτή η διαβολική συσκευή στο alter ego όλων των ηλικιών, ιδίως βέβαια των πιο νεαρών μέχρι και  των παιδιών.

 

     Έχετε δει σήριαλ του οποίου δεν είναι βασικό στοιχείο της… πλοκής του το κινητό; Νοούνται σε ένα σήριαλ σπαστικές κινήσεις και αντιδράσεις χωρίς την εμπλοκή κινητού; Έχετε δει τη σκηνή των δύο νεαρών ζευγαριών στο τραπέζι στην καφετέρια, με τα τέσσερα κινητά τους εν δράσει; και τι δράση… ο νεαρός στέλνει μήνυμα στη νεαρά του άλλου ζευγαριού που κάθεται απέναντί του «μάζεψε λίγο το πόδι σου γιατί με ακουμπά και μ’ ερεθίζει…» και η συνοδός του στέλνει μήνυμα στον νεαρό του άλλου ζευγαριού απέναντί της «θα ήταν πιο ενδιαφέρον να ήμασταν κάπου μόνοι μας. Είναι πολύ ανιαρή μια παρέα με κινητά στα χέρια». Πρόθεση… μοιχείας, μη το ψάχνετε, ή, τουλάχιστον, φλερτ μπροστά στα μάτια των… έτερων ήμισυ και, φυσικά, των παρόχων των υπηρεσιών διαδικτύου, για… κάθε ενδεχόμενο.

 

     Αυτή η διαβολική συσκευή ξεκίνησε σαν «αθώο» ασύρματο τηλέφωνο. Πιστεύω, ότι δεν ήταν, τουλάχιστον στην αρχή, στις προθέσεις των εφευρετών του να μας καταστήσουν δούλους του. Αυτό έγινε όμως από την στιγμή που το κινητό, πέρα από τη δυνατότητα ασύρματης τηλεφωνίας προσφέρει τόσες άλλες υπηρεσίες, ιδίως τη διακίνηση data και μάλιστα megadata, δηλ. μιας πληθώρας δεδομένων, πληροφοριών, εικόνων και γενικότερα δυνατοτήτων. Ανά πάσα στιγμή είναι δυνατή η πρόσβαση στις πιο απίθανες βάσεις δεδομένων, πληροφοριών και δυνατοτήτων, όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία, ο κινηματογράφος, η επιστήμη και όλες οι αναγκαίες για ένα άτομο πληροφορίες.  Σχεδόν όλα, στα πόδια μας. Εμείς υποτίθεται ότι είμαστε οι αφέντες και για χάρη μας λειτουργεί αυτή η αόρατη βιομηχανία συλλογής και διαχείρισης κάθε μορφής δεδομένων που τα θέτει στη διάθεσή μας.  Με το αζημίωτο, βέβαια, αφού κάθε μήνα πληρώνουμε τον λογαριασμό. Αλλά, είμαστε οι αφεντάδες! Εμείς πληκτρολογούμε με ένα κλικ τις ερωτήσεις και τις παραγγελίες μας και το κινητό μάς δίνει αμέσως τις απαντήσεις ή τις πληροφορίες και τις δυνατότητες που επιθυμούμε.

 

     Όλα καλά ως εδώ και μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο των εμπνευστών του διαδικτύου: ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ! Τότε, από αφεντάδες θα γίνουμε δούλοι, δεμένοι μάλιστα χειροπόδαρα, του αόρατου αλλά υπαρκτού διεθνούς εξουσιαστικού συστήματος, της παγκόσμιας δηλ. διακυβέρνησης. Αφού θα έχει πλέον πλήρη πρόσβαση σ’ όλα τα δεδομένα της ταυτότητάς μας, της θέσης μας ανά πάσα στιγμή, της κατάστασης της υγείας μας, αλλά και της συναισθηματικής μας κατάστασης συνολικά και καθ’ όλο το 24ωρο. Οι κλειδαρότρυπες και οι ….κρεβατοκάμαρες θα είναι πλέον αχρείαστες! 

 

     Ο πλήρης έλεγχός μας ήταν πάντα στις προθέσεις και στα σχέδια της παγκόσμιας εξουσίας. Ο κεντρικός έλεγχος της τεχνολογίας  το κάνει τώρα εφικτό. Γι’ αυτό βιάζεται ο Έλον Μασκ της TESLA να γεμίζει την ατμόσφαιρα με δορυφόρους και τη γη με κεραίες της τεχνολογίας 5G.  Ώστε πλέον ο κάθε άνθρωπος να καταστεί ένας τερματικός σταθμός. Ο οποίος θα παρέχει στο «σύστημα» όλες τις πληροφορίες που θα χρειάζεται εκάστοτε για το κάθε άτομο. Το οποίο θα έχει πλέον την δυνατότητα και να το χειραγωγεί! Αυτό σημαίνει το «ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ, stupid!»

 

Ένας Βρετανός διανοούμενος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC,

Ανάμεσα στ’ άλλα, είπε και το εξής: ο κόσμος κυβερνιέται από ψυχοπαθείς και διευθύνεται από ηλιθίους!….

*Δρ Οικονομολόγος-Συγγραφέας

a.frontistis@gmail.com