Πλήρης επιβεβαίωση των περί τζιχαντιστών απόψεών μας

301

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφάλειας επιβεβαιώνουν πλήρως το προ τριών εβδομάδων ρεπορτάζ μας για το τι ετοιμάζει ο κ. Ερντογάν με τους τζιχαντιστές.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η απόρρητη ενημέρωση του Αιγύπτου προέδρου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, επιβεβαιώνει πλήρως το προς δύο εβδομάδων ρεπορτάζ μας ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει να εξαπολύσει τζιχαντιστές σε Ελλάδα και Κύπρο. Την είδηση προβάλλουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», σε ανταπόκριση του Κώστα Κωνσταντίνου από τη Λευκωσία. Στα όσα αναφέρει ο Κύπριος συνάδελφος, θα πρέπει να προσθέσουμε και πληροφορίες από τις υπηρεσίες χώρας της Βορείου Αφρικής, που υπογραμμίζουν πως η Τουρκία χρησιμοποιεί αφιονισμένους και καλοπληρωμένους τζιχαντιστές.

Από τους τελευταίους, σύμφωνα με νέες πληροφορίες μας, κάποιους τους έχει «αγοράσει» από τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στη Γερμανία και στο Βέλγιο κατά κύριο λόγο. Με άλλα λόγια, οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν υποσχεθεί καλά λεφτά στις οικογένειές τους εφ’ όσον οι «βλαστοί» τους δεχθούν να θυσιαστούν για τον Αλλάχ, σε θεαματικές επιχειρήσεις αυτοκτονίας.

Επιχειρήσεις τις οποίες βέβαια, ιδεολογικά, η τουρκική προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από την ακροαριστερή και ακροδεξιά λαικίστικη ασυναρτησία, θα προετοιμάσει μέσω διαδικτύου. Εν αναμονή λοιπόν και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή καθώς θα πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και η 17η Νοεμβρίου και η 6η Δεκεμβρίου.