Ολίγον έγκυοι … Του Πέτρου Βενέτη

274

Μια κάποια σοβαρότητα σε θέματα που αφορούν τη ζωή, δεν θα έβλαπτε

Του Πέτρου Βενέτη

Καλώς – κακώς, οι αρμόδιοι αποφάσισαν για τις γιορτές να επιτρέψουν τα τραπεζώματα στα σπίτια, με όριο τα 9 άτομα και το βράδυ στις 10.

Όπως φάνηκε από τις διάφορες συνεντεύξεις, μερικοί «παραθυρόφιλοι» επιστήμονες δεν είχαν ερωτηθεί, ή οι εισηγήσεις τους δεν είχαν εισακουστεί και το «έφεραν βαρέως», με αποτέλεσμα να καταφέρονται εναντίον της απόφασης.

Θεωρώ ολέθριο σφάλμα να δημιουργείται στον κόσμο τέτοια σύγχυση και τέτοια ανασφάλεια για τα μέτρα που παίρνει μια κυβέρνηση.

Είναι λιγότερο κακό να παρθεί ένα μη αποτελεσματικό μέτρο, παρά να δημιουργηθεί η εντύπωση, πως τελικά εμείς πρέπει να αποφασίζουμε τι πρέπει να σεβαστούμε και τι όχι, αφού ακούσουμε τις γνώμες των «παραθύρων».

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, για να το διορθώσει η κυβέρνηση, χωρίς να το πάρει πίσω, κάποιος φωστήρας εμπνεύστηκε το «μέχρι δύο οικογένειες».

Δηλαδή τι διαφορά θα κάνει αν τα 9 άτομα ανήκουν σε μία ή δύο, ή τρείς οικογένειες;

Υπάρχουν οικογενειακές φιλίες, που είναι ισχυρότερες από οικογένεια.

Απ’ την άλλη, ποιος και πως θα ελέγξει το βαθμό συγγένειας; Εκτός από το 13033 θα εκδίδονται και πιστοποιητικά πλησιέστερου συγγενούς, ή πιστοποιητικά DNA;

Αυτό, δεν έχει μόνο την έννοια του ότι θα ξεφύγουν μερικοί πονηροί. Το σπουδαιότερο είναι ότι ο άλλος νοιώθει ότι τα μέτρα είναι μπούρδα και αποφασίζει μόνος του τι πρέπει να ακολουθήσει και σε ποιο θα βρει τον τρόπο να γλυτώσει το πρόστιμο. Όχι τον ιό.

Ο κόσμος χρειάζεται ξεκάθαρες εντολές και οι ειδικοί πρέπει να δίνουν τα φώτα τους και τον αγώνα τους εκεί που πρέπει κι όχι στα  ΜΜΕ.

Για να μην παρεξηγηθώ, η δική μου γνώμη είναι να μην επιτρέπονταν καθόλου τα ψευτορεβεγιόν, όσο κι αν λαχταράει η καρδιά μου να συναντηθώ με τους συγγενείς και φίλους μου, γιατί ακριβώς θα είναι κάτι για να ξεγελαστούμε για λίγο και να  βλέπουμε τις άλλες μέρες στα κανάλια τα νούμερα να ανεβαίνουν και την οικονομική δυσπραγία να μεγαλώνει.

Υπομονή (άλλωστε ο Αι Βασίλης φέτος, λέει, θα φέρει και το εμβόλιο)