Το Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας και το Τμήμα Βιοϊατρικής του New York College, διοργανώνουν
Διαδικτυακό Συνέδριο για το Ελαιόλαδο,
την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, 18.00-21.00
Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Ν. Κατσαρός
Μέλη: Δ. Μπουραντάς, Κ. Καλαχάνης, Δ. Μανιατάκης
Γραμματέας: Μ. Κατσαρού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
18.00-18.15 Χαιρετισμοί
18.15-18.30 Οι Ευεργετικές Ιδιότητες του Ελαιολάδου
Δρ. Νίκος Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ,
Αντιπρόεδρος New York College
18.30-18.45 Ελαιοκανθάλη και Eλαιασίνη: Τα Δυο Κύρια Βιοδραστικά Συστατικά του Ελαιολάδου και η Ευεργετική τους Δράση στην Υγεία
Προκόπης Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ
18.45-19.00 Ελαιόλαδο και Οξειδωτικό Στρες
Απόστολος Κ. Κυριτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), AOCS Fellow, Πρόεδρος Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες για την Υγεία και τα Αγροτικά Προϊόντα
19.00-19.15 Κριτήρια Ποιότητας και Γνησιότητας Ελαιολάδων.
Δρ. Θεόδωρος Βαρζάκας, Καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Συστημάτων Ασφαλείας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πελοπον-νήσου
19.15-19.30 Νέοι Επιμολυντές στο Ελαιόλαδο από το RASFF (σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΕΕ)
Γιώργος Σειραγάκης, Διευθυντής Εργαστηρίων Wood Allergens Lab
19.30-19.45 Το Ελληνικό Ελαιόλαδο και η Παρουσία του στη Διεθνή Αγορά
Γιώργος Ι. Οικονόμου, Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ,
Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου
19.45-20.00 Ηγεσία για Επιχειρηματική Επιτυχία στον κλάδο του Ελαιολάδου
Καθ. Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης New York College
20.00-20.15 Εκπαίδευση και Οργάνωση Ελαιοπαραγωγών, Ελαιοτριβέων, Τυποποιητών για Παραγωγή και Διάθεση ενός Health Claim Ελαιολάδου. Η Προσφορά του Ευρωπαϊκού Έργου ARISTOIL.
Δρ. Νίκος Κρημνανιώτης, Συντονιστής Έργου INTERREG MED ARISTOIL, Αντιπρόεδρος ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ (Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Ε.Ο.Ε.Σ.)
20.15-20.30 Η Καλλιέργεια της Ελιάς στην Ελλάδα και τον Κόσμο: Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές
Κων. Σ. Χαρτζουλάκης, τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υπο-τροπικών Φυτών
20.30-20.45 Η Ελιά στην Αρχαία Ελλάδα
Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Research Coordinator, New York College
20.45-21.00 Ο Πολιτισμός της Μεσογειακής Διατροφής και ο Ρόλος του Ελαιόλαδου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατάκειου Ιδρύματος