Tρεις κορυφαίοι managers αντιμέτωποι με την καταιγίδα της πανδημίας. Πως αντέδρασαν

314
Tρεις κορυφαίοι managers αντιμέτωποι με την καταιγίδα της πανδημίας. Πως αντέδρασαν

Κατά τη διάρκεια του φετινού digital #MTM21​ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τόνισε ότι ο Όμιλος ΟΤΕ αλλάζει συνεχώς για να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε disruption.

Η συζήτηση, με συντονίστρια τη Σία Κοσιώνη, και συμμετέχοντες τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, και τον Πρόεδρο της Coca-Cola Company για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Νίκο Κουμέττη, κατέληξε σε μία κοινή αλήθεια: Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, αλλά να την βλέπουμε ως μία ευκαιρία για ανάπτυξη.

Oι 3 κορυφαίοι Έλληνες CEO οι οποίοι έχουν κάτι κοινό-όπως παρατήρησε ο κ. Τσαμάζ-έχουν εργαστεί στην Philip Morris.

Οι 3 αναγκάσθηκαν να επανεφεύρουν όλα και να τα κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι 3 τους συμφώνησαν ότι ένα μεγάλο όπλο να αντιμετωπίσουν τη κρίση που προκάλεσε η πανδημία ήταν η Τεχνολογία.

Ο κ. Τσαμάζ μιλώντας για τις πρώτες μέρες της πανδημίας είπε ότι αντιλήφθηκε ότι η κρίση δεν θα σταματούσε στην Ιταλία.

Το πρώτο που έκανα ήταν να ζητήσω από τους συνεργάτες μου να μου πουν πόσοι είναι τα λιγότερα άτομα που χρειάζονται στα γραφεία ώστε να μετατρέψουμε την εργασία σε home office.

Eμείς βγάλαμε 13.000 άτομα, το 80% των εργαζομένων, να εργάζονται από τα σπίτια τους. Ο CEO του ΟΤΕ μίλησε για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής του Ομίλου, τους τεχνικούς που έσπευδαν να επιδιορθώσουν βλάβες σε νοσοκομεία, επιχειρήσεις, σπίτια, κλπ.

Η κ. Τσαμάζ υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι τα τελευταία 10 χρόνια ο Ομιλος ΟΤΕ δεν σταμάτησε τις επενδύσεις στα δίκτυα, στις υποδομές, κλπ-κάτι που έκαναν οι ανταγωνιστές του (Vodafone-Wind) οι οποίοι χρησιμοποιούν τμήμα των υποδομών του Ομίλου για να παρέχουν προιόντα στους πελάτες τους. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στο κορυφαίο Τηλεπικοινωνιακό Όμιλο της χώρας να κρατήσει όρθια τη χώρα τηλεπικοινωνιακά. Kαι όχι μόνο αυτό. Ο Όμιλος ΟΤΕ διέθεσε τουλάχιστο 12 εκατ. ευρώ μέσα από χορηγίες σε μονάδες υγείας, νοσοκομεία κλπ για τις ανάγκες της πολιτείας.

Mιλώντας για το disruption ο κ. Τσαμάζ παρατήρησε ότι αυτή είναι η ίδια η ζωή μια και υπάρχουν “απρόβλεπτα” γεγονότα που έρχονται να μας αναστατώσουν να προκαλέσουν ανατροπές. Έρχονται και θα έλθουν αλλαγές που δεν μπορούμε να φαντασθούμε. Το σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε disruption. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Δείτε το video της συζήτησης. Αξίζει κάθε λεπτό της. Πρόκειται στη κυριολεξία για οδηγό επιβίωσης για όλους μας.

Πηγή: kourdistoportocali.com