Ζητούμενο το «Δια Ταύτα»… Του Γιώργου Γράτσου

315

Του Γιώργου Γράτσου

Η Ελλάδα μας, συνεχίζει αυξητική πορεία σε κρούσματα κα θανάτους όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης η και μειώσεις.

Η Γαλλία δείχνει ελαφρά αυξητικές τάσεις κρουσμάτων και μειωτικές θανάτων.
Η Ιταλία σταθεροποιητικές τάσεις κρουσμάτων και ελαφρά αύξηση θανάτων.
Η Ισπανία σημαντική μείωση κρουσμάτων και μειωτική τάση θανάτων.
Η Πορτογαλία σημαντική μείωση κρουσμάτων και θανάτων.
Το Ισραήλ και αυτό παρουσιάζει μείωση κρουσμάτων και θανάτων.
Ακόμα και η Αλβανία έχει σταθερά μειωτικές τάσεις κρουσμάτων και θανάτων.

Όλα αυτά θα έπρεπε να μας κάνουν να σκεφτόμαστε τι δεν κάνουμε?
Παρά ταύτα έχουμε καμιά 25 αριά λοιμοξιολόγους και άλλους ειδικούς που λένε διάφορα και μας καθοδηγούν. Φαίνεται όμως ότι «Στραβά Αρμενίζουμε.»
Δείχνει να είναι απλώς επιτροπή συζητήσεως ιατρικών θεμάτων κορονοϊού και μόνον.

Στο «δια ταύτα»
Μια οποιαδήποτε διοικητική επιτροπή, για να βγάλει αποτέλεσμα πρέπει να είναι μικρή και να καλύπτει φάσμα γνώσεων. Ιατρικά, οικονομικά, ψυχολογικά (αντιδράσεις ατόμων), θέματα δημοσίας τάξης και κάποιον που να έχει διαχειριστεί καλά, πολύπλοκες καταστάσεις. Η Επιτροπή πρέπει να είναι ολιγομελής; πέντε η έξι άτομα μαζί με πρόεδρο ο οποίος θα έχει την τελευταία λέξη.

Όπως λέν’ οι ξένοι «Analysis Paralysis». Ζητούμενο είναι το «δια ταύτα». Μόνον η Σύνθεση φέρνει αποτελέσματα.
Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα στοιχεία. Ιδιαιτέρως σήμερα , έναν χρόνο και ένα μήνα από το πρώτο κρούσμα. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε οργανωθεί.
Δηλαδή: πόσο επιβαρύνει πχ το άνοιγμα κάθε βαθμίδας σπουδών ή δραστηριότητας: δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων η πανεπιστημίων; οι διαδηλώσεις και πορείες; τα μαζικά μέσα μεταφοράς; τα Click away και τα Click in shop σε μαγαζιά και σε Mall; κατανόηση συμπεριφοράς του πληθυσμού μας, του οποίου έπρεπε να έχουμε διακρίνει πως η συμπεριφορά κ.α. έχουν αλλάξει από πέρυσι. Τα λήμματα είναι όλου του πληθυσμού. Όχι στοχευόμενου δείγματος του. Άρα περίπου άχρηστο για αναλυτική εργασία.
Με αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαμε να χαράξουμε κατεύθυνση την οποία, βάσει των αποτελεσμάτων, συνεχώς θα βελτιώναμε. Στοιχεία και η Δημιουργία συστήματος είναι το παν, όχι τα πολλά λόγια και αλλεπάλληλες γενικόλογες συζητήσεις.
Έτσι θα είχαμε και πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Φαίνεται ότι καταλάβανε επιτέλους ότι περιορίζοντας χρόνο αυξάνουν συνωστισμό και την μετάδοση του ιού. Ήταν θέμα απλής φυσικής. Πιέζοντας μπαλόνι το καταλαβαίνεις.
Δεν το έκαναν πράξη στις πορείες, συγκεντρώσεις, CoronaParties, και άλλα παρεμφερή όπου διαδίδεται ευκολότερα ο ιός. Ο ιός μεταλλάσσεται. Διαδίδεται ευκολότερα παντού.
Προφανώς χρειάζεται πολύ περισσότερη αστυνόμευση. Άρα αυτό έπρεπε να κάνουμε. Δεν νοείται οι πολλοί να βασανίζονται από τις διαδηλώσεις και την αμυαλοσύνη λίγων.
Αυτήν πληρώνει όλος ο λαός και η οικονομία.

Απλές κατηρτισμένες σκέψεις αρκούν. Το “Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν”