Ο κόσμος το 2022 και η ανασκόπηση της χρονιάς του 2021 με την Άννα Διαμαντοπούλου

234
Ο κόσμος το 2022 και η ανασκόπηση της χρονιάς του 2021 με την Άννα Διαμαντοπούλου

H Αννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός και επίτροπος και σήμερα Πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, συζητά με τον Αντώνη Παπαγιαννίδη και το τον Κώστα Μπλιάτκα για το το πως θα είναι είναι ο κόσμος το 2022 και για τις αναμενόμενες επιπτώσεις από τις αλλαγές που επήλθαν, μέχρι το 2030 σε ΕΕ και Ελλάδα.

Επίσης μιλά για τον κορωνοϊό, για τις πιο ερεβώδεις αλλά και τις πιο καλές στιγμές του 2021 και για τις δυο μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, την Κλιματική Αλλαγή και η Ψηφιακή Μετάβαση – στους τομείς όπου καλούνται τα κράτη μέλη να επενδύουν τα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θεωρεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και την πρωτοφανή χρηματοδότηση της επιστήμης, ως τα πιο θετικά σημεία του 2021 που οδηγούν πλέον σε βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία μορφών καρκίνου, της νόσου Αλτζχαϊμερ κ.α.

Μιλά επίσης για το ρόλο και την υπέρβαση που επέδειξε η ΕΕ αλλά και για το ρόλο των ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας ως «πολεμικών μηχανών». Κάνει αναφορά στο ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν Ντράγκι, Σολτς και Μακρόν και προδιαγράφει την φυσιογνωμια της Σοσιαλδημοκρατίας και του Νεοφιλελευθερισμού στην επόμενη δεκαετία.

Η ίδια κάνει έκκληση «να μην κλείσουν ξανά σχολεία και ΑΕΙ» καθώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τη νέα γενιά.

Η εκπομπή είναι στο πλαίσιο στης σειράς “Μισή ώρα στην Economia”.

Πηγή: economia.gr