Εκλογές τον Ιούνιο;… Του Νίκου Παπαποστόλου

354

Τέσσερα κύρια γεγονότα δείχνουν την επίσπευση των εκλογών, ενδεχομένως για τον Ιούνιο.

Του Νίκου Παπαποστόλου

Η μείωση των ποσοστών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις δημοκοπικές αναλύσεις, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, από τους εξής παράγοντες επηρεαζόμενη: την επιδείνωση της ακρίβειας και την συνέχιση του πολέμου στο βορειοδυτικό τμήμα της Ευρώπης, άρα είναι καλύτερα εκλογές τώρα, έστω με αυτά τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά.

H πρόσκληση Biden στον Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Washington, που ενεργεί και θα ενεργήσει στις εκλογές ως στήριξη, όπου με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημαίνει κατά την προεκλογική εκστρατεία την ασφάλεια που προσφέρει στην Ελλάδα η αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δεύτερη, σε απόλυτα σύντομο χρονικό διάστημα, αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard and Poor’s, και μάλιστα με αιτιολογία, που από κανέναν σοβαρό οικονομικό αναλυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η ξαφνική ενεργή θρησκευτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι παρών στην εκκλησία και να φωτογραφίζεται σε εντελώς φιλική συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο εντός του Ναού. Είναι προφανές, ότι η μαζική έξοδος των εκατομμυρίων θρησκευόμενων Ελλήνων στις εκκλησίες, μετά από τα δύο στεγνά έτη, θορύβησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και με την ιδιαίτερη θρησκευτικότητα που αφήνει να φανεί, θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί τους πιστούς.

Τα τέσσερα αυτά κύρια γεγονότα, δεν είναι τα μόνα, που συνηγορούν για την επίσπευση των εκλογών στην Ελλάδα, δείχνουν από μόνα τους και κάτι άλλο. Αυτό που δείχνουν, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι – στις ΗΠΑ τουλάχιστον – “επικρατεί η πεποίθηση” ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα και ο Biden θα ήθελε να έχει ήσυχο το κεφάλι του για τα όσα θα είναι δυνατόν να συμβούν στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Αυτό βέβαια αφορά μία άλλης υφής ανάλυση, αυτή καθαυτή, που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έγινε, γίνεται και θα συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και το που η κατάληξη του πολέμου σκοπεύει.

Οι αναλύσεις μου εκπηγάζουν από αυτό που μεταφράζει η λογική μου τα εκάστοτε γεγονότα, σύμφωνα με την προσήκουσα δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, χωρίς συμπάθεια ή αντιπάθεια προς πρόσωπο, θεσμό ή κράτος.