Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται… Του Νίκου Παπαποστόλου

250

Κρίσιμη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε λίγες ημέρες

Του Νίκου Παπαποστόλου

Αποπροσανατολίζουν όσοι θεωρούν και διαδίδουν ότι η στο μέγιστο βαθμό αναβάθμιση των επιθετικών ενεργειών της Άγκυρας τις τελευταίες μέρες του Απριλίου στο Αιγαίο γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και για υποστήριξη του Erdogan κατά τις επερχόμενες εκλογές.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο “να μη γνωρίζουν” το δόγμα του υπουργείου εξωτερικών της Άγκυρας, που ποτέ δεν θα βγάλει από τους στόχους του την αρπαγή ελληνικών νήσων, καθώς και την καταρχήν αλλαγή του καθεστώτος της ελληνικής Θράκης. Απλώς την ευκαιρία να αρπάξει προσμένει και η διαφαινόμενη παράταση και εξέλιξη του πολέμου στην Ευρώπη φαίνεται ότι μπορεί να προσδώσει ευκαιρία για επιθετικές ενέργειες. Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

Οι μαζικές και σε απίθανο μεγάλο αριθμό παραβιάσεις είχαν ένα στόχο και αυτός δεν ήταν άλλος από το να εισπράξουν την αντίδραση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το “βρείτε τα μεταξύ σας” στη σημερινή συγκυρία και σε ό,τι έρχεται, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η ενίσχυση των νησιών τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό είναι άμεση υποχρέωση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διττή πρόσκληση του πρωθυπουργού στην Washington πρέπει να αντιμετωπιστεί και με τις δύο υποτιθέμενες όψεις….την αναβάθμιση της Ελλάδος, αλλά, όπερ και ιδιαίτερα επικίνδυνο, την πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί πιέσεις υπέρ των επιθυμιών Erdogan. Προς τούτο ο Πρωθυπουργός, όχι απλώς πρέπει να είναι προετοιμασμένος, αλλά έτοιμος να αντισταθεί και να προβάλει έντονα το πασιφανές και λογικό επιχείρημα “απειλούμεθα

Θα πρέπει κάποιοι/κάποιες να κατανοήσουν επιτέλους ότι “το Καστελόριζο είναι μακριά” αποτελεί καθαρή υπονόμευση του Πρωθυπουργού κατά την 16η Μαΐου. Ας φέρουν στη μνήμη τους, αν δεν το θυμούνται, τα Falklands. Αντιθέτως, το “απειλούμεθα” αλλά και το “εμείς διαφυλάττουμε την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο” πρέπει να το φωνάξουν δυνατά όλοι οι επώνυμοι και όλος ο Τύπος στις επόμενες μέρες, ώστε να δώσουμε τα εφόδια στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να διαπραγματευθεί έχοντας μαζί του όλο το λαό. Έτσι μόνο στις 18 Μαΐου όλος ο Τύπος θα μπορέσει πράγματι και αληθινά να θριαμβολογήσει για τις επιτυχίες του Πρωθυπουργού στην Washington….