«Ανθρωπιστές» συνεργάτες δουλεμπόρων;… Του Μανώλη Βασιλάκη

344

Του Μανώλη Βασιλάκη

Οι Ελληνικές Αρχές ούτε τώρα κρίνουν σκόπιμο να ζητήσουν τη συνεργασία των αντίστοιχων Ιταλικών ή της Ιντερπόλ, ώστε να ανοίξουν τα τηλέφωνα της Μαροκινής «ακτιβίστριας» Nawal Soufi που φέρεται να ζει στην Ιταλία και να την ανακρίνουν για τον ύποπτο ρόλο της στην υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

(Η εν λόγω «ακτιβίστρια» στις 6 Ιουνίου έγραφε: «Θα είναι πολύ δύσκολες μέρες. Από 6 έως 12 Ιουνίου θα προσπαθήσω να απαντώ μόνο στα πιο επείγοντα μηνύματα. Δεν μπορώ να γράψω τον λόγο, αλλά το ποστάρω προς αποφυγή παρεξηγήσεων». Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουνίου υποτίθεται ότι επικοινώνησαν πρώτη φορά μαζί της οι μετανάστες από το πλοίο. Την ίδια ημέρα ειδοποιήθηκαν οι Ελληνικές Αρχές από τις Ιταλικές για το υπέρφορτο σαπιοκάραβο το οποίο την επομένη βυθίστηκε). Όπως δεν έκριναν σκόπιμο να κάνουν το ίδιο για την Baidaa Al Saleh (με τη νοσηρά επινοημένη δήθεν νεκρή μικρή Μαρία στον Έβρο). Όπως δεν έλαβαν κανένα παρόμοιο μέτρο για τις συνεννοήσεις του «ακτιβιστή» Tommy Olsen και του Παναγιώτη Η. Δημητρά με Τούρκους δουλεμπόρους, σαν αυτές για τις οποίες κατηγορούνται σύμφωνα με τις δικογραφίες που σχημάτισε το Λιμενικό Σώμα και ασκήθηκαν διώξεις για κακουργήματα και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από την εισαγγελία της Κω.

Εμφανώς ύποπτα στοιχεία μαίνονται και διακινούν στον ξένο τύπο αδιανόητες συκοφαντίες εις βάρος της Ελλάδας που «δολοφονεί» μετανάστες. Το Συντονιστικό Κέντρο Προπαγάνδας είναι γνωστό, αλλά κανείς Έλληνας δικαστικός λειτουργός δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κάνει το καθήκον του. Δηλαδή τα αυτονόητα. Έτσι, αν και ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρησε στην δέσμευση των λογαριασμών του Δημητρά και έστειλε το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην Εισαγγελία Αθηνών για την άσκηση διώξεων, οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν δείχνουν να επείγονται.

Αδίστακτος ο Εθνικός Μηνυτής Π. Δημητράς διακινεί την ερντογανική προπαγάνδα της Yeni Şafak, ακόμη και του ισλαμικού ηλεκτρονικού ιστοτόπου The New Arab! Και βέβαια τις σκευωρίες και συκοφαντίες του ιδιότυπου γραφείου τύπου του Ερντογάν, της ΜΚΟ Aegean Boat Report του Tommy Olsen. (Ο τελευταίος είναι και συγκατηγορούμενος του Δημητρά στις υποθέσεις Λέρου-Φαρμακονησίου και της Κω, επειδή οι «δολοφόνοι» του Λιμενικού συνωμότησαν για να «παρενοχλήσουν δικαστικά» (!) τους… «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αυτοαποκαλούνται). Το άτομο αυτό διακινεί οτιδήποτε συκοφαντεί την Ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και το Λιμενικό, απ’ όποια δύσοσμη πηγή και αν προέρχεται. Τέτοιοι τύποι (παρα)πληροφορούν επίσης και μερίδα του ξένου τύπου, που πρόθυμα «προσφέρεται» να παραπληροφορηθεί χρησιμοποιώντας την γραφίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων, από το ελεεινό Spiegel έως τους θλιβερούς πλέον New York Times, κάποτε φάρο της ελευθερίας του Τύπου.

Το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη μπίζνα στην Ευρώπη, με τζίρο μεγαλύτερο εκείνου των ναρκωτικών, μέσω μιας φονικής βιομηχανίας «ανθρωπισμού». Οι δε «ανθρωπιστές» και τα προσωπεία με τη μορφή των ΜΚΟ τους έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν κινδυνεύουν όπως οι έμποροι ναρκωτικών. Ανθρωπιστές γαρ. Αντιθέτως χρηματοδοτούνται και στηρίζονται ποικιλοτρόπως, διότι δήθεν επιτελούν τόσο ευγενές και θεάρεστο έργο. Σύμφωνα με την Έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δεκάδες «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ ξεπλένουν μαύρο χρήμα μέσω offshore. Εννοείται πως δεν υπάρχει πιο απεχθές έγκλημα από την εργαλειοποίηση της ευγενέστερης ιδέας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (και όχι των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σύμφωνα με την δόλια μετατόπιση του νοήματος), για αισχρά ιδιοτελείς σκοπούς, είτε οικονομικούς είτε πολιτικούς. Προκλητικά κερδοφόρους για τους εμπόρους ψυχών μεν, βλαπτικούς δε για τα καλώς νοούμενα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και για τα δικαιώματα του ανθρώπου από τους σφετεριστές που τα ποδοπατούν. Εν ολίγοις: τι άλλο ακόμη πρέπει να διαπράξουν αυτοί οι τύποι ώστε να κινηθούν οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές;

MVA 3

 MVA 4

Πηγή: fragmenta.gr