Μακρινή η απόσταση για να σωθείς… Του Ηλία Καραβόλια

82

Του Ηλία Καραβόλια

Σε αυτή τη χώρα σύντομα θα βρίσκεις (υποθέτω) φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανα κάποια χιλιόμετρα των εθνικών οδών (σημ: χώρα στην οποία η επιδότηση για ηλεκτρικό αμάξι ενός 10πλασια από την επιδότηση να γεννήσεις παιδί).

Θα βρίσκεις ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές σε κάθε πόλη και νομό (αρκεί να έχεις χρήματα να πληρώσεις όταν συμβεί το τροχαίο ή να πληρώνεις μια καλή ιδιωτική ασφάλεια, αφού παρά τα χιλιάρικα ετησίως στον ΕΦΚΑ, δύσκολα νοσηλεύεσαι σε κρατικό νοσοκομείο).

Δείτε την απόσταση στον χάρτη : δεν ξέρουμε ακριβώς αν αληθεύουν οι καταγγελίες. Πάντως το παλικάρι που την διέσχισε μέσα στο ασθενοφόρο ήταν 28 ετών, θύμα τροχαίου στο Αγρίνιο.Πουθενά δεν υπήρχε κενή ΜΕΘ. Σε καμιά πόλη στη διαδρομή μέχρι την άκρη της Πελοποννήσου.

Αναρωτιέμαι ο υπουργός υγείας (εστω αυτός) μιας βορειοευρωπαϊκής χώρας θα παρέμενε στη θέση του, αν το περιστατικό συνέβαινε εκεί.

Πληρώνουμε φόρους – ενώ συνεχίζουν να μας λένε όλους φοροφυγάδες – για να είναη εκεί το κράτος στην κακιά ώρα. Για να μας προστατέψει, από τους ακατάλληλους δρόμους καρμανιόλες, που φτιάχνουν οι γνωστοί εθνικοί εργολάβοι, με υπερτιμολογήσεις και εις βάρος των κορόιδων.

Νοσοκομεία χωρίς κρεβάτια και εντατικές, χωρίς γιατρούς και υλικές υποδομές.

Το παιδί χάθηκε ενώ διέσχιζε μέσα στο ασθενοφόρο εκατοντάδες χιλιόμετρα στην επικράτεια ( αλλά και σε στα νησιά των εκατομμυρίων τουριστών , που αφήνουν δις ευρώ, το ίδιο συμβαίνει : νοσοκομεία ελαχίστων κλινών στις ΜΕΘ..).

Οι φόροι στην μεγάλη τους μάζα γίνονται πολεμικά αεροσκάφη και φρεγάτες, αλλά επειδή φτιάχτηκε το gov.gr και το mydata, η μάζα που τους πληρώνει αυτούς τους φόρους, η μάζα με την καλή ζωή, το απλήρωτο στεγαστικό και την ρύθμιση στη εφορία, μεντο leasing του ακριβού αυτοκινήτου και πάντα ντυμένη με το επώνυμο ρούχο, που συνεχίζει να τρώει σε ακριβά εστιατόρια και να ψωνίζει τα ακριβά αγαθά, συνεχίζει και να κοιμάται όρθια( για την κακιά την ώρα)…

Κορόιδο Ρωμιέ…