Απόψεις που μπερδεύουν τους πολίτες… Του Ηρακλή Ρούπα

254

Του Ηρακλή Ρούπα*

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ να ακούω 30 διαφορετικές απόψεις των λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων, γιατρών, χημικών και λοιπών επιστημόνων, ανάλογα με την ιατρική, κοινωνική, οικονομική ακόμα και πολιτική προσέγγιση ενός εκάστου.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ από την ανικανότητα των δημοσιογράφων στα «πρωινάδικα» και όχι μόνον, να αναδεικνύουν την αδυναμία παραγωγής και ανάλυσης ειδήσεων, ακολουθώντας εδώ και έναν χρόνο την εύκολη γι αυτούς πεπατημένη του να ακούμε κάθε μέρα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τους υψηλούς καλεσμένους τους. Σε καμία άλλη χώρα τις ειδήσεις δεν τις μονοπωλούν οι επιδημιολόγοι και οι αναλύσεις για το τι πρέπει να γίνει.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Δεν είναι σίριαλ τηλεοπτικό η διαδικασία πληροφόρησης που περισσότερη σύγχυση και κατάθλιψη προκαλεί, παρά προφέρει αντικειμενική ενημέρωση.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ να ανησυχώ ανάλογα με το ποια ακραία και μη άποψη θα ακούσω κάθε πρωί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για το αν θα πάει σχολείο το παιδί μου και θα μπορέσει τελικά να μην χάσει έναν ακόμα χρόνο.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ κάθε πρωί – ανάλογα με το ποια άποψη και ποιου «ειδικού» – να μην γνωρίζω τι θα ψηφισθεί το απόγευμα για να προγραμματίσω την εργασία μου. ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ από το γεγονός ότι οι επιστήμονες ειδικοί εκ του ασφαλούς λαμβάνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν την δυνατότητα ή την διάθεση ίσως να συμπεριλάβουν στις εκτιμήσεις τους το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ αφάνταστα που οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις διαφωνίες των 30 επιστημόνων, όπου σε 8 ώρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν και τελικά κάποιες από αυτές η κυβέρνηση τις παίρνει πίσω.

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ιδιαίτερα το γεγονός πως η ΕΕ στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει του πολίτες της, παρά τους επικοινωνιακούς θριάμβους για την σύναψη συμφωνίας με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Τελικά κάθε χώρα προχώρησε ή προχωράει σε δικές της συμφωνίες. Η δική μας γιατί δεν κινείται ανάλογα; Σίγουρα η πανδημία θα περάσει. Η κρίση όμως θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Αν δε δεν αντιληφθούμε την πηγή της και δεν αντιδράσουμε άμεσα και συλλογικά, μπορεί στην χώρα μας να προκαλέσει αλλοίωση του κοινωνικού, πολιτικού αλλά και Εθνικού ιστού της χώρας μας.

Ας δούμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα ώστε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε αυτό που η ψυχολογική κατάπτωση και η απογοήτευση κινδυνεύει να επιφέρει.

*Οικονομολόγος

Πηγή: tempo24.news