Ένας οδικός χάρτης για τη βιομηχανία 4.0 Έξυπνη παραγωγή, ανταγωνιστική επιχείρηση και βιώσιμη ανάπτυξη

78

ANAND NAYYAR – AKSHI KUMAR
(επιμέλεια)
Ένας οδικός χάρτης για τη βιομηχανία 4.0
Έξυπνη παραγωγή, ανταγωνιστική επιχείρηση και βιώσιμη ανάπτυξη

Μετάφραση και Επιστημονική Επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης:
Αλέξανδρος Ξανθόπουλος, Ιωάννης Κωσταδέλλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Βιομηχανία 4.0 αναφέρεται στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που χαρακτηρίζεται από την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών όπως η Tεχνητή Nοημοσύνη και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) στις διαδικασίες παραγωγής. Στους στόχους της συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία έξυπνων εργοστασίων, τα διασυνδεδεμένα κυβερνοφυσικά συστήματα και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Στο παρόν σύγγραμμα αναλύονται οι βασικοί τεχνολογικοί πυλώνες στους οποίους εδράζεται η Βιομηχανία 4.0 όπως τα μεγάλα δεδομένα, η υπολογιστική νέφους, η προσομοίωση, η επαυξημένη πραγματικότητα, η ρομποτική και η προσθετική παραγωγή. Επιπλέον μελετώνται οι εξελίξεις στην μεταποίηση που οδήγησαν στη Βιομηχανία 4.0 και τα εμπόδια που πρέπει να υπερκεραστούν για την υιοθέτησή της. Τα παρόν σύγγραμμα φιλοδοξεί να παράσχει το βασικό γνωστικό υπόβαθρο σε φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα.

ISBN 978-960-02-4392-5, Σχήμα 21x29, Σελίδες 290, Βάρος(g) 843,
Τιμή: €33,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024

Οι επιμελητές

Η Akshi Kumar είναι βοηθός Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Δελχί (πρώην Delhi College of Engineering). Έχει εργαστεί στο πανεπιστήμιο τα τελευταία 11 χρόνια. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στην Πληροφορική Επιστήμη από τη Σχολή Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Δελχί το 2011. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της Τεχνολογίας με άριστα στην Πληροφορική Επιστήμη και Μηχανική από το Guru Gobind Singh Indraprastha University, Δελχί το 2005. Έλαβε το πτυχίο της Μηχανικού με διάκριση στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Μηχανικής από το Maharishi Dayanand University, Ινδία το 2003. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Η Δρ Kumar είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Web Technology: Theory and Practice» που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο CRC Press, Taylor and Francis Ομάδα. Είναι ενεργός κριτής σε πολλά κορυφαία περιοδικά όπως IEEE, IET, Springer, Emerald και Elsevier. Επιπλέον, επί του παρόντος είναι Guest Editor του Springer Energy Systems. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στον τομέα των ευφυών συστημάτων, των μεγάλων δεδομένων που δημιουργούνται από χρήστες, των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και της απλής υπολογιστικής.

Η Divya Gupta εργάζεται επί του παρόντος ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Galgotias University, Greater Noida. Έχει λάβει το πτυχίο της M. Tech. (Master of Technology) στο Software Engineering από το Δελχί Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Δελχί και B. Tech. (Bachelor of Technology) στη Πληροφορική από το GGSIPU. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ευφυή συστήματα, εξόρυξη στο διαδίκτυο και λογισμικό βασισμένο στον Παγκόσμιο Ιστό.