Ποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής εισάγονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Σήμερα όταν μια απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική από το πρωτοδικείο, μπορεί να την επαναπροκηρύξει ανώτερη βαθμίδα συνδικαλιστικής οργάνωσης όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα αν κρινόταν παράνομη η απεργία στις τράπεζες η στον ΟΑΣΑ ( λεωφορεία) αναλάμβανε η ΓΣΕΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία κάτω από τη δική της αιγίδα. Αντίστοιχα αν κρινόταν παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών αναλάμβανε η τριτοβάθμια οργάνωση της ΑΔΕΔΥ να καλύψει τους απεργούς.
«Για να σταματήσει αυτό το γαιτανάκι» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του προτίθεται να αλλάξει τη σχετική διάταξη, προκειμένου η απεργία να μην μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από άλλο δευτεροβάθμια η τριτοβάθμια οργάνωση.
Στο τραπέζι για επαναδιατύπωση βρίσκεται και η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να καταβάλει με καθυστέρηση 4 μηνών μετά την απόλυση την αποζημίωση στον εργαζόμενο, χωρίς αυτή να καθίσταται άκυρη.
Για την εν λόγω διάταξη καθώς και για άλλες που περιλαμβάνονται στο δίκαιο της καταγγελίας της αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας ενστάσεις εκφράζει και ο ΣΕΒ σημειώνοντας ότι αυτές οι αλλαγές « θα δημιουργήσουν σοβαρά δικονομικά προβλήματα».