Ο φράκτης στον Εβρο και η Χαμάς… Του Ανδρέα Δρυμιώτη

320

Του Ανδρέα Δρυμιώτη*

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα απορείτε με τον τίτλο του σημερινού κειμένου. Πράγματι, τι κοινό μπορεί να έχουν ο φράκτης στον Εβρο και η Παλαιστινιακή Χαμάς; Αν έχετε την υπομονή να διαβάσετε το κείμενο μπορεί να πεισθείτε ότι έχουν άμεση σχέση.

– Ο φράκτης στον Εβρο. Η φωτογράφιση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μπροστά στον φράκτη του Εβρου σήκωσε πολλή σκόνη. Εθιξε τα βαθύτατα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα των απανταχού αριστερών και δικαιωματιστών. Ο Νίκος Φίλης βγήκε έξω από τα ρούχα του και κατήγγειλε το συμβάν με πύρινο λόγο: «Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να “τιμήσει” με την παρουσία της τον “φράχτη του Εβρου”, μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεών της, με φόντο αυτό το “τείχος”, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Εβρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές “συνηγορίες” προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης “του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”» […].
Εκτός από τις καταγγελίες εναντίον της Προέδρου, ουσιαστικά υιοθετεί τις φήμες οι οποίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά. Οταν έχουμε τέτοιους πατριώτες, τι να τους κάνουμε τους εχθρούς;

Ακολούθησε ο «His Master’s Voice» του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που τα «έψαλε» στην Πρόεδρο με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα στην «Αυγή», από το οποίο σας παραθέτω αποσπάσματα: «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις, λέει η γνωστή ρήση. Αυτό ισχύει και με το παραπάνω στην περίπτωση της φωτογραφίας που αποφάσισε η κυρία Πρόεδρος να βγάλει μπροστά στον φράχτη του Εβρου. […] Συγκίνηση, λύπη, οργή, συμφωνία, διαφωνία – όλα αυτά είναι εντελώς φυσιολογικά σε μια δημοκρατία, έστω και δημοκρατία του Μητσοτάκη. […] Αν η κυρία Σακελλαροπούλου πιστεύει ότι ο πατριωτισμός της επικοινωνίας “πουλάει” σήμερα, σε ένα τουλάχιστον σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να το αγνοεί. Οταν η Πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων τους διαχωρίζει με φράχτες, οφείλουμε ΟΛΟΙ να ανησυχούμε…»

Αξίζει την προσοχή σας ο τρόπος που διοχετεύει το δηλητήριό του: «Εστω και δημοκρατία του Μητσοτάκη», λες και ο Μητσοτάκης δεν εξελέγη με την ψήφο του ελληνικού λαού. Εκεί όμως που πρέπει να μας εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής είναι η κατάληξή του, όπου «η Πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων τους διαχωρίζει με φράχτες, [και] οφείλουμε ΟΛΟΙ να ανησυχούμε…». Δηλαδή, ο φράκτης διαχωρίζει τους Ελληνες; Δεν κατάλαβα. Νόμιζα ότι ο φράκτης μας χωρίζει με την Τουρκία και τις προθέσεις της να μας πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ ότι η αριστεροσύνη θα διατυπώσει την άποψη ότι ο φράκτης που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία «διαχωρίζει» τους Ελληνες. Αβυσσος το μυαλό των Συριζαίων. Προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση καταλήγουν να γίνουν υποστηρικτές των τουρκικών επιδιώξεων. Θαυμάστε τους και μαυρίστε τους!

– Η Χαμάς. Την ξαναθυμηθήκαμε λόγω της πρόσφατης σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Κανένας δεν είναι υπέρμαχος του πολέμου, όπου πεθαίνουν άνθρωποι ανεξάρτητα από το χρώμα και τη φυλή, ιδιαίτερα όταν χάνονται και παιδιά που ουσιαστικά δεν έχουν καμία συμμετοχή στη διένεξη των μεγάλων. Τούτων λεχθέντων, μου είναι αδύνατο να καταλάβω την πρεμούρα όλων των αριστερών να βγουν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Ο Κ. Χαροκόπος στο Liberal.gr της 18ης Μαΐου 2021, μας υπενθύμισε τη διαχρονικά ανθελληνική στάση της Χαμάς, από όπου σταχυολογώ τα διάφορα συμβάντα.

Ιούνιος 2019: Στις παράνομες τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Caner Gönyeli-2019», στα κατεχόμενα της Κύπρου, είχε συμμετάσχει ως σύμμαχος «παρατηρητής», εκπρόσωπος της στρατιωτικής ηγεσίας της Παλαιστίνης.

Ιανουάριος 2020: Το διοικητικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας ανακοίνωνε ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, αποτελεί μια μεγάλη απάτη από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Ιούνιος 2020: Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε δηλώσει έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Αγκυρα σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Το θέμα αυτό συζητείται και σήμερα. Τυχόν ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης προσβάλλει την κυπριακή ΑΟΖ.

Ιούλιος 2020: Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Τότε δεν είχε συνταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας μόνον η Χαμάς, που μέσω του επικεφαλής του διεθνούς γραφείου της Χαμάς, Ρααφάτ Μούρα, είχε δηλώσει ότι το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή είναι μια στιγμή που κάνει κάθε μουσουλμάνο περήφανο. Αλλά και ο «μετριοπαθής» ηγέτης των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη, Μαχμούντ Αμπάς, είχε συγχαρεί τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Καλοκαίρι 1973: Επίθεση του «Μαύρου Σεπτέμβρη» του Αμπού Νιντάλ, με χειροβομβίδες στο παλαιό Ανατολικό Αεροδρόμιου του Ελληνικού.

Φθινόπωρο 1978: Ανατίναξη του αεροπλάνου της TWA, που εκτελούσε πτήση από το Τελ Αβίβ στη Αθήνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 88 επιβάτες.

Καλοκαίρι 1981: Βομβιστική επίθεση σε ταξιδιωτικό γραφείο στον Πειραιά, από την παλαιστινιακή οργάνωση «15 Μάη».

Ανοιξη 1983: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, από την παλαιστινιακή οργάνωση «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Ανοιξη 1984: Επίθεση με ρουκέτα στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, από την παλαιστινιακή οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης», κατά αεροσκάφους της Ιορδανίας.

Καλοκαίρι 1985: Βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Ανοιξη 1986: Βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της TWA, την ώρα που πλησίαζε για να προσγειωθεί στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ανοιξη 1988: Βομβιστική επίθεση σε καφετέρια της Γλυφάδας από την παλαιστινιακή οργάνωση, «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Καλοκαίρι 1988: Μαζική αιματηρή επίθεση ενόπλων, της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», στο κρουαζιερόπλοιο «City of Poros» και ταυτόχρονη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου.

Ανοιξη 1991: Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στην Πάτρα.

Και ο κύριος Χαροκόπος καταλήγει: «Αραγε οι εγχώριοι θαυμαστές της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των λοιπών παλαιστινιακών σεχτών, λησμονούν το ένοχο τρομοκρατικό παρελθόν και αδιαφορούν για το επικίνδυνο παρόν για τα εθνικά θέματα; Δεν σκέφτονται με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία;»

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ρατσιστής, δηλώνω την απόλυτη συμφωνία μου με τα παραπάνω και προσαυξάνω: Μήπως έχετε ακούσει ποτέ να κάνουν καμία εκδήλωση συμπαράστασης οι Παλαιστίνιοι για τους αδελφούς Κυπρίους και τον Αττίλα; Φυσικά όχι. Τότε εμείς τι δουλειά έχουμε να τρέχουμε στους δρόμους για την υποστήριξη των φιλότουρκων Παλαιστινίων; Επειδή υποφέρουν; Και στη Μιανμάρ υποφέρουν από τη στυγνή δικτατορία, αλλά δεν κάνουμε διαδηλώσεις.

Μόνο στην περίπτωση των Παλαιστινίων βγήκαν όλοι οι αριστεροί να βροντοφωνάξουν ότι «είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι». Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Birlik, «ο τουρκικός λαός (!!!) που ζει στην περιοχή της Ξάνθης, πραγματοποίησε τεράστια συγκέντρωση για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης» (22/5/2021). Πόσο πατριωτικό είναι αυτό; Εχω τη βεβαιότητα ότι πατριώτης είναι αυτός που βάζει πάνω από όλα την πατρίδα του και μετά όλους τους άλλους. Το περίεργο με την απόλυτη στήριξη των Παλαιστινίων, είναι ότι οι αριστεροί ουσιαστικά συμπορεύονται με τους ακροδεξιούς αντισημίτες. Ετσι για να μην έχουμε αμφιβολίες για το ποιόν τους. Είδατε, λοιπόν, πόσο μεγάλη σχέση έχει ο φράκτης στον Εβρο και η Χαμάς. Την καθόλου πατριωτική Αριστερά!

Θεέ μου, από τι γλιτώσαμε!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr