Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον Γιάννη Μαρίνο

378

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» στο café του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Γιάννη Μαρίνο.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Ένας βαθύς γνώστης της κοινωνίας αλλά κυρίως των θεμάτων που την απασχολούν όπως η Οικονομία, η Πολιτική, τα Εργασιακά, η Παιδεία και κυρίως ο Πολιτισμός είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μαρίνος. Σε μια από τις πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του έρχεται στη σειρά «Συναντήσεις με συγγραφείς» για μια εκ βαθέων και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει εκτενής αναφορά στο βιβλίο του με τις «Εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης», από τις εκδόσεις Πατάκη, αλλά και στο βιογραφικό βιβλίο «Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους» του Αθανάσιου-Γεωργίου Παπανδροπούλου, από τις εκδόσεις Κέρκυρα.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μαρίνο

Ο Γιάννης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος. Άσκησε την ενημερωτική του αποστολή επί 46 χρόνια χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και παράλληλες απασχολήσεις που κατ αυτόν φαλκιδεύουν ή ακόμα χειρότερα επηρεάζουν την ελεύθερη και κατά το δυνατόν αντικειμενική κριτική προς κάθε κατεύθυνση. Σ όλη αυτή την πολύχρονη διαδρομή εργάσθηκε αποκλειστικά και αδιατάρακτα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ξεκινώντας το 1953 κυρίως ως οικονομικός συντάκτης στο “Βήμα” και τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, εξελίχθηκε σύντομα σε αρχισυντάκτη του τελευταίου και από το 1965 σε διευθυντή του για 33 χρόνια. Επί δικτατορίας (1967-1974) αρθρογραφούσε και στα “Νέα” με το ψευδώνυμο “Ποπολάρος”. Από την μεταπολίτευση και μετά έως και σήμερα αρθρογραφεί στο “Βήμα”. Όταν το 1999 αποδέχθηκε την αποστολή του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, χωρίς να σταματήσει ως απλός πολίτης να σχολιάζει την επικαιρότητα. Μετά τη λήξη της ευρωβουλευτικής θητείας του, επανήλθε στην αδέσμευτη και ανένταχτη δημοσιογραφία. Η μαχητική και συχνά εναντίον του ρεύματος αρθρογραφία του, κυρίως στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, καθώς και οι συχνές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του είχαν εκτιμηθεί τόσο ώστε να τιμηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, αλλά και με περισσότερες από 30 διακρίσεις, όπως ειδικό βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και τα βραβεία δημοσιογραφίας Χριστόφορος Κατσάμπας, Ιδρύματος Μπότση, Κων/νος Καλλιγάς, από τον ΟΗΕ, από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από τους δήμους Αθηναίων, Ερμουπόλεως, Θήρας και Σύμης και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Μεγάλου Ρεφερεντάριου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή: athensvoice.gr