«Παντοδύναμη κυβέρνηση ή συνετή και δημιουργική διακυβέρνηση»;… Του Παύλου Παπαδάτου

337

Του Παύλου Παπαδάτου

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, έχω την άποψη ότι ήταν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που συνέτριψε τον ΣΥΡΙΖΑ και «βοήθησε» τη ΝΔ. Αν δεν είχαν γίνει τα Τέμπη, η καταστροφική προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε τελειώσει τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα και έτσι, δεν θα είχε καταδειχθεί η γύμνια του σε όλο το μεγαλείο της αλλά ούτε θα είχαν χρόνο να εκτοξεύουνε τόσες μπαρούφες τα συντρόφια.

Όπως απεδείχθη, οι πολίτες δεν δίνουν καμία σημασία πλέον στις άνευ αντικρίσματος ιδεολογικές επιγραφές των κομμάτων ή τις δημόσιες καταστροφές. Τους ενδιαφέρει τι βάζουν στην τσέπη τους. Τελεία και παύλα.

Η έννοια της Δημοκρατίας έχει εντελώς αμβλυνθεί στο μυαλό του πολίτη. Είναι μία έννοια πολυτέλειας. Έτσι, δεν αντιλαμβάνεται, ή μάλλον δεν τον ενδιαφέρει, το γεγονός ότι στη χώρα μας η εκτελεστική εξουσία αποφασίζει, η νομοθετική εξουσία απλώς προσυπογράφει τις «εντολές» της πρώτης, οι επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας είναι διορισμένοι (δηλαδή ελεγχόμενοι) και ούτε φυσικά τον απασχολεί ότι ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μία εθιμοτυπική φιγούρα, ουσιαστικά, «διορισμένη» από τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Είναι πρόδηλο πλέον ότι ούτε οι πολίτες αλλά φυσικά ούτε οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας. 145 χιλιάδες θάνατοι ετησίως και μόνο 84 χιλιάδες γεννήσεις, εκ των οποίων το 16% είναι γεννήσεις από αλλοδαπούς άλλων θρησκειών και άλλων χρωμάτων! Εξ άλλου κανείς δεν ενδιαφέρεται ότι τουλάχιστον το 10% των κατοίκων της χώρας είναι αλλοδαποί άλλου χρώματος και άλλης θρησκείας και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 32 έτη!!! (Αναφέρομαι στους καταγεγραμμένους, γιατί οι μη καταγεγραμμένοι κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι). Με τον ρυθμό μάλιστα που γεννοβολούν και που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία. Ταυτόχρονα, είναι τόσο ανθηρά τα οικονομικά των νέων μας, που είτε δεν παντρεύονται ή παντρεύονται και κάνουν μόνο ένα παιδί. Για αυτά λοιπόν τα εθνικά ουσιώδη θέματα δεν μιλάει κανείς. Τι θα μπει σήμερα στην τσέπη μας είναι το ζητούμενο… Ποιος παρακολουθεί ποιον, και πόσοι χάνονται στα διάφορα Τέμπη των κρατικών νοσοκομείων δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον πολίτη. Ο πολίτης ενθουσιάζεται επειδή ενημερώνεται πότε πρέπει να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, αλλά αγνοεί ή δεν δίνει σημασία στο γεγονός ότι αναλογικά η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους από Κορωνοϊό στην ΕΕ και έκτη στον κόσμο! Πιστεύει μάλιστα ότι στην αντιμετώπισή του τα πήγαμε περίφημα. Έτσι του λένε τα ΜΜΕ που ελέγχονται από ένα ολιγοπώλιο και έτσι πιστεύει! Και είναι αυτά τα Μέσα που μας παρουσιάζουν την Ελλάδα ως μία οικονομικά ανθηρή χώρα, ενώ το οικονομικό της υπόβαθρο είναι εντελώς σαθρό και το σύνολο του ιδιωτικού και δημοσίου χρέους της αγγίζει τα 800 δις ευρώ! (Από αρνητικά ρεκόρ παγκοσμίου κλάσεως πάμε καλά).

Δυστυχώς ο πολίτης έγινε μοιρολάτρης. Θεωρεί δεδομένο ότι θα χάσει δύο χρόνια για να βγάλει μία άδεια για να κτίσει ένα σπιτάκι, καμιά δεκαριά χρόνια να τελεσιδικήσει μία δικαστική του υπόθεση, 6-7 μήνες για να κάνει μία απλή εγχείρηση σε ένα τρισάθλιο κρατικό νοσοκομείο που ίσως έως τότε θα έχει πεθάνει, και φυσικά δέχεται αδιαμαρτύρητα το γεγονός ότι η χώρα μας έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη στα τρόφιμα. Βλέπεις, έχει κουπόνια, passes, μπόνους, καλάθια και άλλου είδους σοβιετικά καλούδια, που φυσικά ελάχιστα αναπληρώνουν τον πληθωρισμό. Εν κατακλείδι δεν έχει καμία σημασία πόσους βουλευτές έχει ή πόσο παντοδύναμη είναι μία κυβέρνηση, σημασία έχει πόσο συνετή και κυρίως Δημιουργική Διακυβέρνηση κάνει. Και σε αυτό μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα μόνο μία ισχυρή αντιπολίτευση. (φυσικά μακριά και αλάργα, από Φίληδες, Σκουρλέτηδες, Βαρουφάκηδες, πωλητές αλοιφών για φαλάκρες και άλλες «προσωπικότητες» κ.λ.π!)…

Σημείωση
Οι μόνοι που συναγωνίζονται τους ανερμάτιστους και κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενους «δημοσκόπους» είναι οι δήθεν πολιτικοί αναλυτές. Με άνεση εξηγούν, εκ των υστέρων, τους λόγους της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ ή τη νίκη της ΝΔ. Οι λόγοι προϋπήρχαν, γιατί δεν είχαν προβλέψει και τα αποτελέσματα; Ας υπολογίσουν ξανά και τον παράγοντα των Τεμπών.