Πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια πιθανή καταστροφή από την παγκοσμιοποίηση του ισλαμισμού?… Του Γ. Κ. Στεφανάκη

698

Συμφοράς Αποφυγή

Πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια πιθανή καταστροφή από την παγκοσμιοποίηση του ισλαμισμού?

Του Γ.Κ.Στεφανάκη

i. Κεντρικός μοχλός της Ιστορίας υπήρξε ανέκαθεν η δημογραφία. Η δύναμη της πραγματικότητας (!).

Ό,τι έχει αποκληθεί Βυζάντιο είναι η μετεξέλιξη του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους.

● Έλλην και Ρωμιός είναι συνώνυμα.

Η Αυτοκρατορία μας φώτισε τον πολιτισμό. Υπήρξαμε εισηγητές θεσμών και ανθρωπιστικού βίου. Δεν καταφύγαμε σε Ιερά Εξέταση. Ο λόγος ήταν σ’ εμάς ελευθεριώτερος.

ii. Από του 7ου αιώνα εμφανίζεται το Ισλάμ. Είναι δύναμη: θρησκευτική πολιτική και στρατιωτική. Έχει οργάνωση ευέλικτη. Αυξάνεται πληθυσμιακά ταχύτατα. Διαβρώνει ή εκτοπίζει τους ελληνόφρονες μικρασιατικούς πληθυσμούς. Καθοριστική υπήρξε η μάχη του Ματζικέρτ το 1071 μ.Χ.

Οι βυζαντινοί ηττήθησαν συντριπτικά Κατά μάζες οι αυτοκρατορικές δυνάμεις αυτομολούσαν στους Οθωμανικούς (!!!). Επισημοποιήθηκε ότι η εκεί πλούσια ενδοχώρα είχε καταστεί ισλαμική. Έκτοτε σηματοδοτήθηκε η πτώση.

Ο Erdogan συχνά απευθύνεται στους Έλληνες, έχοντας πίσω του Πινακίδα: «Matzikret»(!!!).

iii. Στους νεότερους χρόνους η Ελλάς νίκησε στους Βαλκανικούς πολέμους αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο. Επιβλήθηκε σε Οθωμανούς και Βούλγαρους. Διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό της. Απέκτησε την κρίσιμη εδαφική και πληθυσμιακή μάζα.

Έκτοτε έγινε βιώσιμη.

●● Στο τιμόνι του εθνικού σκάφους ο Ε. Βενιζέλος συνέλαβε σχέδιο μεγαλοφυές. Ήτοι: η αυτοκρατορία του Ισλάμ είχε συμμαχήσει με τις Κεντρικές Δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Το 1918, λοιπόν, ήταν ηττημένη. Είχε περιθωριοποιηθεί. Δεν ήταν αρεστή στην τότε κοσμοκράτειρα – νικήτρια Βρετανική Αυτοκρατορία. Συνέτρεχαν, συνεπώς, συνθήκες για την υποκατάσταση της Οθωμανικής κυριαρχίας από την αντίστοιχη ελληνική.

Αυτή ήταν η μεγαλοφυής σύλληψη του Βενιζέλου. Ότι δηλαδή φθάναμε έτσι στην ολοκλήρωση της Μεγάλης Ιδέας. Φθάναμε στην ανασύσταση του πυρήνα του Μικρασιατικού Βυζαντίου.

Εκεί όπου φορείς του ελληνικού πνεύματος είχαν ακμάσει ο Θαλής, ο Αναξίμανδρος και Αναξιμένης.

Ο πολυμήχανος Βενιζέλος πολλαπλά εξασφάλισε την πρωτοβουλία του: α’ Η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά θ’ αποτελούσαν χωριστό κράτος. β’ Νέο επίσης κράτος θα καθίστατο η ελληνόφωνη Αρμενία. γ’ Σχέσεις οικονομικής συνεργασίας θα αναδεικνύονταν με τον ελληνικότατο Πόντο.

Χριστιανικές επομένως κρατικές οντότητες θα ισχυροποιούντο στον ευρύτερο οθωμανικό χώρο.

Τελικά η Ελλάς διαμορφώνονταν ως ισχυρός πόλος στην πλούσια ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

iv. Η μοίρα δεν το θέλησε. Ήλθαν οι εκλογές την 1.11.1920. Συνέβη, τότε, το απίθανο. Οι Φιλελεύθεροι προηγήθηκαν. Έλαβαν ψήφους 375.808. Οι αντίπαλοι 368.678. Ως εκ του εκλογικού συστήματος, όμως, οι αντίπαλοι σχημάτισαν κυβέρνηση. Οδηγηθήκαμε στην γνωστή προ 100 ετών καταστροφή.

v. Ήδη η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με πληθυσμό πολλαπλάσιο του δικού μας.

Βυσσοδομεί. Έχει καταλάβει το 38% της Κύπρου. Έχει καταδικασθεί να φύγει. Δεν φεύγει (!). Ουδείς την εξαναγκάζει (!). Διεκδικεί μέρος του Αιγαίου μαζί, επίσης και πολλά νησιά μας. Η Τουρκία είναι συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ιδρύθηκε από τον Κεμάλ το 1923. Απ’ αρχής ουδέποτε αποδέχθηκε πως, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιστορικό δικαίωμα ανάκτησης εδαφών τα οποία οι μωαμεθανοί κατέχουν ως κατακτητές (!!!).

vi. Η ελληνική οικονομία έχει ουσιαστικά περιορισθεί στην παροχή υπηρεσιών (!).

Στο ζευγάρι δουλεύουν άνδρας και γυναίκα. Έτσι δεν αποκτούνται πολλά παιδιά. Η υπογεννητικότης είναι έκδηλη. Η ατμόσφαιρα «Μάτζιγκερτ» γίνεται πάλι διάχυτη. Η Τουρκία με ισχυρούς γεωργικούς πληθυσμούς αυξάνεται αλματωδώς(!). Δεν υποστέλλει την κατακτητική σημαία της.

Σύγκρουση ένοπλη κινδυνεύει να έχει καταλήξει ανάλογη εκείνης της Κύπρου.

Επιστροφή στην γεωργία είναι αδύνατη. Συνεπώς η συρρίκνωση του πληθυσμού θα εξακολουθήσει. Η εκ Τουρκίας απειλή θ’ αυξηθεί. Ήδη μεγιστοποιεί τον κίνδυνο της χώρας (country risk). Μακροχρόνιας ωρίμανσης επενδύσεις δυσχεραίνονται.

vii. Το παρελθόν πρέπει να διδάσκει.

Η ένοπλη αντιμετώπιση της πολλαπλάσιας Τουρκίας είναι αδύνατη. Η ελπίς ότι οι σύμμαχοι θα μας συντρέξουν αποτελεί αφέλεια. Το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει σε ενδοσυμμαχικές συγκρούσεις (!!!).

Η εξασφάλιση μας επιβάλει τον ακόλουθο ελιγμό. Ήτοι: να καλέσουμε ξένους ισχυρούς, κυρίως, Αμερικάνους, να εγκατασταθούν μονίμως στην Ελλάδα έστω και εντελώς δωρεάν. Να ιδρύσουν Πανεπιστήμια, Ακαδημίες, Εμπορικές, Ασφαλιστικές, Ναυτιλιακές και παντός είδους επιχειρήσεις. Να δεθούν με τον τόπο μας. Ν’ αποκτήσουν εδώ μεγάλα συμφέροντα. Έτσι θα κατοχυρωθεί η ελληνική ασφάλεια, ταυτόχρονα και η οικονομική μας ανάπτυξη.

Μόνον όταν μάχονται για ίδια συμφέροντα οι ξένοι γίνονται αποτελεσματικοί. Και μαχόμενοι εδώ για τα συμφέροντά τους, ασφαλίζουν την Ελλάδα. Πρόκειται για μία κίνηση με δύο στόχους.

viii. Αποκλειστικώς ανόητοι δυνατόν να παραβλέπουν το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, οι Τούρκοι το θέρος του 1974 αν αντιμετώπιζαν βρετανικές βάσεις ουδέποτε θα προσέβαλαν την κυριαρχία τους.

Προσέβαλαν την ευάλωτη ελληνική κυριαρχία. Εκμεταλλεύθηκαν και εκμεταλλεύονται, παγίως, την ελληνική αδυναμία.

Γ.Κ. Στεφανάκης