Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στην λειτουργία της δικαιοσύνης δήλωσε τα εξής:
«Οι συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης έχουν έλθει στο προσκήνιο του δημοσίου ενδιαφέροντος. Ορθώς η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ύψωσε τη φωνή της για να υπερασπιστεί τη Δικαιοσύνη απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις με προφανή στόχο «είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών».
Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Θάνος Βερέμης (Καθημερινή, 20-01-2022) με αναφορά στη δική μου δικαστική δοκιμασία χαρακτήρισε «ατελέσφορη» τη δικαιοσύνη μας, «η οποία καταδικάζει τον κατηγορούμενο σε διασυρμό και φυλάκιση, χωρίς ωστόσο να τον δικάσει ποτέ. Πρόκειται για μεταχείριση που θα περίμενε κανείς από τριτοκοσμική χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα περιφρονούνται κατάφωρα».
Είναι, πράγματι, αμέτρητες οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί στη δική μου δικαστική μεταχείριση. Άσκηση δίωξης, με παρότρυνση της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, χωρίς στοιχεία ή με κατασκευή στοιχείων, προφυλάκιση εμού και της συζύγου μου με ωσαύτως ψευδή ή παραποιημένα στοιχεία, παραλείψεις, ολιγωρίες και εκβιαστικές πρακτικές στην ανακριτική διαδικασία και, τέλος, συστηματική αναβλητικότητα ώστε να διαιωνίζεται η «προδικασία» και να παρατείνονται επ’ αόριστον ο ηθικός διασυρμός, η οικονομική ασφυξία και οι περιορισμοί στην ελευθερία. Παρά τις εκκλήσεις μου να κριθώ το ταχύτερο δυνατόν, αποφεύγεται η ολοκλήρωση της εκδίκασης γιατί κάποιοι προφανώς φοβούνται την αποκάλυψη της σκευωρίας.
Η προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών αποτελεί υποχρέωση όλων μας.
Για να έχει αποτέλεσμα, είναι καλό να συνοδεύεται από αναγνώριση των προβλημάτων και λήψη μέτρων για τη θεραπεία τους. Δεν θα προοδεύσει ο τόπος σε συνθήκες δικαστικής βαρβαρότητας, έξω από το διεθνώς παραδεκτό πλαίσιο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».