In vino veritas … Της Μαρίας Νέτσικα

377

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Χρόνια Πολλά. Ευτυχισμένο το 2021. Ελπίζω να κατορθώσατε να ντύσετε τις γιορτινές μέρες με όση χαρά, άνεση και διασκέδαση επέτρεψε η κοινωνική απομόνωση. Εμείς αναζητήσαμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στις μικρές χαρές, την ηρεμία και την ξεκούραση που προσφέρουν τα γιορτινά-τραπέζια-για-δύο. Το αίσθημα πως δεν είχαμε πουθενά να πάμε και τίποτα να κάνουμε ήταν ταυτόχρονα καταθλιπτικό και ανακουφιστικό. Στην αισιόδοξη προσέγγιση βοήθησαν και οι εξαιρετικές φιάλες που ανοίξαμε.

Ώρες, ώρες νοιώθω πως -σχεδόν- έχουμε πάψει να την ονειρευόμαστε, αυτή τη μυστηριώδη, υπέροχη ελεύθερη ζωή χωρίς μάσκες και αποστάσεις, με φανερά χαμόγελα, αγάπες, αγκαλιές και φιλιά, ταξίδια, γευστικές δοκιμές και χαρούμενα τραπεζώματα… Μα όλα αυτά είναι πάντα εδώ και περιμένουν την επάνοδό μας.

Μέχρι τότε, σας προτείνω να ενεργοποιήσετε τις αισθήσεις και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας διαβάζοντας από την ύλη του www.wineplus.gr:

Wine Plus podcast | Τα πορτοκαλί κρασιά | Στο πρώτο podcast της χρονιάς ασχολούμαστε με τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά ως orange wines ή αλλιώς, κρασιά skin contact. Μια πολύ ξεχωριστή κατηγορία, στην οποία βρίσκουμε κρασιά με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Μια κατηγορία στην οποία οι Έλληνες οινοποιοί πειραματίζονται και εμείς με ενδιαφέρον την εξερευνούμε.

Συνεντεύξεις | Οι άνθρωποι πίσω από τις ετικέτες | Μέγας Οίνος – Γιώργος Σκούρας | Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η 30η σοδειά ενός εμβληματικού ελληνικού κρασιού. Το γνωρίζουμε μέσα από τα λόγια του δημιουργού του.

Wine Plus wine school | Αμπελουργικές περιοχές | Το Bordeaux με αριθμούς | Η ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα του Bordeaux, στα ερυθρά είναι: 66% Merlot, 22% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc, 3% άλλα. Για τα λευκά αντίστοιχα: 46% Semillon, 46% Sauvignon Blanc, 5% Muscadelle, 3% άλλα. Διαβάστε ακόμη: εξέλιξη της έκτασης των αμπελώνων, οινοποιοί και οινέμποροι, εσωτερική κατανάλωση και εξαγωγές.

Γευστικές δοκιμές | Λημνιώνα 2017, Κτήμα Ζαφειράκη | Τη Λημνιώνα, μας τη σύστησε ο Χρήστος Ζαφειράκης, οινολόγος και τέταρτης γενιάς οινοποιός στην περιοχή του Τυρνάβου. Και η αλήθεια είναι πως στα χέρια του, η σπάνια ποικιλία μετατρέπεται σε ερυθρό κρασί που γοητεύει με την έκφραση κομψότητας που αποπνέει.

Ειδήσεις & Τάσεις | Heard it through the grapevine | Top -10 ποικιλίες οινοποίησης παγκοσμίως | Ξέρετε ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες οινοποίησης, παγκοσμίως;

Αγαπητές μου, αγαπητοί μου,
Καλή χρονιά. Εύχομαι το 2021 να είναι ολόφωτο!
Με τη χαρά των γιορτών ας πορευτούμε μέχρι να πετάξουμε τις μάσκες μας.

Μαρία Νέτσικα

Υ.Γ.: Οι εκδηλώσεις μας, τα κρασιά που δοκιμάσαμε, τα events που σας ενδιαφέρουν, όλα τα νέα στο αγαπημένο σας site www.wineplus.gr και, φυσικά, στο facebook και το twitter. Ακολουθήστε μας…